Over narcisten

Alles wat hij zegt over jou, gaat over hem

Alles wat hij zegt over jou, gaat over hem

GE105-08

Narcisten zeggen wel eens dingen over een ander, die eigenlijk precies op henzelf slaan. Hij zei slechte dingen over mij, over zijn exen, over eigenlijk iedereen. En nu ineens dringt het pas echt goed tot me door… Wat heeft hij allemaal (indirect) over zichzelf gezegd?

-Zijn laatste ex had een straatverbod > waarschijnlijk had HIJ een straatverbod…

-‘Je moet naar een psychiater’ > HIJ had een psychiater nodig ja

-‘Je bent agressief en egoistisch, je hebt geen respect voor mensen, je weet niet hoe je met mensen moet omgaan, je bent net een kind, je zegt van alles maar doet het nooit, jou lukt toch niks, je bent dom’ > HIJ dus

-‘Ik weet dat je vreemdgaat hoor’, ‘ik weet dat je met allerlei mannen gaat’ > HIJ deed dat dus kennelijk zelf…

-Na het vrijen: ‘waarom heb ik buikpijn? Ben je vreemdgegaan?’ > uit voorzorg dat ik misschien iets zou krijgen (van hem!) zei hij maar vast dat juist hij buikpijn had en de schuld dus wel bij mij moest liggen.

-Hij heeft meerdere keren gezegd dat hij echt nooit naar een prostituee zou gaan, dat vond hij zo vies… > ging hij er juist WEL heen?

Er zullen me vast nog wel meer dingen te binnen schieten, maar ik krijg nu al een ander/wreder/vreselijker beeld van hem… Krijg gewoon zin om ook wraak te nemen…

Ik weet ook echt niet met wie ik al die jaren heb samengeleefd… Ik besef nu wel dat ik altijd in gevaar ben geweest, dat hij me totaal geen veiligheid kon bieden, en dat is een raar, eng gevoel nu… Ik bevond me in het hol van de leeuw, onwetend dat hij totaal niks om me gaf…

Het voelt ook als een gat in mijn leven, 4 jaren kwijt, 4 jaren in dienst gestaan van een sluipmoordenaar, die geen greintje liefde voor me voelde, die mij verschrikkelijk haatte, die als levensdoel had mij te vernietigen, en ik hem maar aanbidden en mezelf compleet wegcijferen… Zoiets is toch niet te bevatten?

https://narcisme.weblogplaza.nl/2012/12/31/alles-wat-hij-zegt-over-jou-gaat-over-hem/

Related Articles

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace