Over narcisten

Een Narcist kan een slimme, zelfstandige vrouw (of man) letterlijk breken

Een Narcist kan een slimme, zelfstandige vrouw (of man) letterlijk  breken

013

Ik heb het hier niet over de ijdele Narcist…veelal Bodybuilder, crimineel, iemand die vindt dat hij God is en zo ook aanbeden wil worden, de irritante manager op het werk of iemand die constant in de spiegel kijkt en letterlijk zegt hoe goed hij/zij wel niet is. Nee, het gaat hier over de ‘verborgen Narcist’ …de Narcist die erg subtiel (doch duidelijk als je het leert herkennen)…..de macht over jou probeert te krijgen en jou zo klein maakt in de loop van de maanden, dat je letterlijk denkt dat je gek geworden bent…..en vreemd genoeg, zijn ze daar juist op uit: Macht en controle, uit eigen onzekerheid, door jou klein te maken en te houden.
Narcisme kan o.a. gerelateerd zijn aan bijv. een borderlinestoornis. Ook depressie komt voor.

Vertrouw bij het herkennen van de signalen op je intuitie…..Ga niet denken: ‘maar het ligt vast aan mij, want dat zegt hij’ of ‘ik zie het vast verkeerd’. Zodra het niet goed voelt, je huilt vaker dan normaal, je twijfelt aan jezelf etc: GET THE HELL OUT OF THERE !

Enkele signalen (even gericht op de man, aangezien het grootste % man is) die allemaal manipulatie en het verkrijgen van macht als doel hebben:
-In het begin heel charmant, lief, de prins op het witte paard. Dit verandert snel zodra ze jou eenmaal ‘binnen hebben gehaald’.
– Naar andere mensen heel sociaal, lief, begripvol, behulpzaam. Maar thuis naar jou (en zijn moeder waarschijnlijk) emotieloos, lui, laks, onbegripvol, bot etc.
– Leugentjes. Waarvan jij zoiets hebt van: ‘maar gisteren zei je toch iets anders?’. Dingen worden gezegd, waarvan jij intuitief aanvoelt dat het niet klopt wat er gezegd wordt.
– Gericht op het krijgen van aandacht (kan subtiel zijn) : zielig doen (al mijn exen waren kutwijven, dat alles fout liep kwam door haar, pijntjes, depressie)
– Schuld contant bij een ander leggen van dingen die fout gaan. Neemt geen eigen verantwoordelijkheid.
– Niet tegen kritiek kunnen (reactie: negeren, boos worden, bal terugkaatsen)
– Om het kleinste ding onredelijk boos worden
– Ballen terugkaatsen. Als jij bijvoorbeeld zegt: ”maar je zou me toch bellen? Hij:’jij kan toch ook bellen?’
– Dingen verdraaien.
– Gebruikt mensen voor eigen gewin en voor wat hoort wat. Dus in een relatie ben jij er om schoon te maken, te hond uit te laten ( hij zal hoofdpijn hebben of moe zijn) en moet jij hem masseren want hij heeft toch al getankt ?
– Vlakke emoties en als er emotie is veelal woede. Daarbij lijken de emoties gespeeld. Moeiteloos switchen van boosheid/ verdriet naar gewoon doen bijvoorbeeld.
– ‘Outzonen’ ….omdat ze niet met kritiek en emoties kunnen omgaan, luisteren ze niet…staren in de leegte en ze ‘horen’ je niet.
– Zodra ze zien dat je misschien weg wilt gaan, dan kunnen ze plotseling heel lief doen…dit is slechts tijdelijk om ervoor te zorgen dat ze de macht weer terug krijgen. Lief zijn heeft bij hen een doel…..gewin…het is niet oprecht. Liefde is niet oprecht.Vriendin is een ‘object’. Inruilbaar. Voor jou 10 anderen.
– Soms harde en rare acties in bed.
– Soms verslaafd aan porno (& internet)
– Vreemdgaan
– Afspraken niet nakomen (‘och, vergeten’ of ‘het was een stomme afspraak dus waarom zou ik mij daaraan houden’?)’
– Soms weinig seks…afstandelijk….geen troost kunnen bieden, geen arm om je heen doen etc. Vaak is sex het 1e wat ze ze niet meer doen. Manipulatiemiddel.
-Vaak veel en korte realaties. Korte tijd tussen de relaties. Omdat je een object bent kunnen ze erna vrij snel (de volgende dag) alweer op zoek gaan naar de ander. Ze zijn nooit emotioneel betrokken bij de relatie.
– Vaak op datingssites te vinden.
– Kunnen extreem jaloers zijn….maar als je een keer vraagt: ‘wie is die vrouw waar je mee belt’ beticht hij juist jou van jaloersheid.
– Projectie: alles wat hij is/ doet daar zal hij jou van betichten: jaloezie, manipulatie, paranoia, profiteren etc.
– FInancieel willen profiteren (vaak schulden, of geven weinig uit aan cadeautjes voor je….maar wel dingen voor zichzelf kopen)
– Vrienden van jou op Hyves volgen, jouw berichten volgen, vrienden van jou op Hyves uitnodigen om zijn vriend te worden, in jouw sociale kring infiltreren : allemaal om controle over wat je doet te houden.
– Als je hem aanspreekt op iets: zie je het altijd verkeerd, je stelt je aan, je bent paranoia.
– Stalken als je weg bent tot het extreme toe.

Related Articles

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace