NarcistVerhalen

Mama is boos

Mama is boos
Klik op de afbeelding om de link te volgenAls klein meisje moest ik altijd mijn bord leeg eten van mijn vader.Hij werd enorm boos als ik niet meer luste en het bord terzijde schoof, mijn moeder vond dan ook dat ik het bord moest leeg eten.

Op een dag had ze spinaziesoep gemaakt, ik vond het walgelijk smakend kokhalsend zat ik aan tafel , ik kreeg het gewoon niet door mijn keel. Voor straf moest ik naar boven de hele middag mocht ik daar blijven. Jaren later snapte zij pas dat 2x opgewarme spinazie soep zelfs giftig was ach ja.

Dat ik elke middag warm at thuis en te vaak snijbonen kreeg met intens scherpe draden erin en ik mijn bordrand vol had met sliertjes en draden, ik op den duur niet eens meer kon slikken van de zenuwen?

Ook vlees kreeg ik niet meer door mijn keel het was taai, draderig, afschuwelijk.

Heb zelf toen ik 10 jaar oud was mijzelf geruststellend toegesproken, kom eet wat kleins, je kunt het! Kom op je kunt het.!

Slik een klein stukje door dan, zei ik tegen mijzelf, je kan het wel?

ik sprak er niet met hen over, ik kwam wel zelf over die slikangsten heen op deze manier ik was een beetje mijn eigen lieve ouder.

Mijn moeder at dagelijks brinta bij het ontbijt, en ik bambix dat vond ik heerlijk, maar mijn moeder vertelde mij over hoe gezond brinta was en ik wilde dat best wel eens proberen ik was 9 jaar oud.

Ik kreeg die morgen brinta maar moest beloven het op te eten, ok dacht ik nog.

ik nam een hap en werkelijk mijn wereld viel in stukken wat een onsmakelijke brei dat was, ik kokhalste!

Ik zei ik kan dit niet eten ik vind dit zooooooooow vies!

Nou prima, ik mocht niet naar school…Moest net zo lang blijven zitten tot het op was, onder wakend oog van mijn vader.

Na een uur kokhalzen en de helft van dat walgelijke bord brinta, koud en kleiachtig, mocht ik dan naar school, ik kreeg wel een briefje mee…

Mijn vader vroeg de leraar om strafwerk, omdat ik te laat omdat ik mijn bord niet had leeggegeten…

de leraar vond het belachelijk maar gaf me toch wat strafwerk mee, ook al ging dit tegen zijn zin!

Op een dag ging mijn moeder naar school, ouder avond of ik over was gegaan dat jaar.

Ik wachtte vol spanning in bed en kon niet slapen, ze kwam later bij mijn bed, en zei, je bent blijven zitten!

Ik huilde, ik vond het vreselijk, huilen huilen ze keek het aan…kil…

en ineens zei ze…nee hoor grapje je bent over naar klas 4….

 –

Op kamers had ik een 3 tal stoelen, 2 antieke van mam, op een dag kwam ze aan de deur ze kwam niet vaak, maar ze kwam even die 2 antieke stoelen ophalen. Ik zei oh hoezo?

Wist ik niets van eigenlijk? Ja,… ik wil die terug, ik ok, maar heb je vervangende stoelen voor mij dan? Nee, die had ze niet, ik zei ok dan geef ik die stoelen niet, (koste mij enorm veel moeite toen weet ik nog de zenuwen gierden door mijn keel) want ik heb er maar 3! Ze was woest op mij en ik sprak haar 3 weken niet meer.

——-

 Cynthia

Related Articles

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace