Omgaan met Narcisten/ tipsOver narcistenTips in omgang

Omgaan met een narcist is als omgaan met een kind

Omgaan met een narcist is als omgaan met een kind.

5f7cfdb3571c2c36fcec52da002ca6f0

Hou daar altijd rekening mee. Je kunt het vergelijken met het gedrag / bewustzijn van een kind van 5/6 jaar. Die liegen ook om hun zin te krijgen. Die manipuleren ook. Het enige verschil tussen het kind en de volwassen narcist is dat de narcist niks leert en niet veranderbaar is. Je bent immuun voor de narcist als je hem ziet in zijn ware gedaante.

Negeren, wordt verteld, is het ergste wat je een narcist kan aandoen.
Een narcist kan met je boosheid omgaan maar negeren is teveel, dat kan een narcist niet hendelen.
Narcisten leven van emoties en voeden zich met emoties, en negeren betekend dat je geen enkele emotionele reactie vertoont.

Narcisten kunnen gevaarlijk zijn, omdat ze een onvoorspelbaar karakter hebben. Ze worden agressief als ze de situatie niet onder controle blijken te hebben en het gaat niet zoals ze hadden gedacht. Dan gaan narcisten onberekenbaar worden, ze gaan stalken, worden agressief, maar voelen zichzelf nog het meest het slachtoffer en dat weten ze goed naar de buitenwereld over te dragen! Ze verspreiden roddels over mensen (exen) om zichzelf schoon te praten.

Narcisten kunnen zo goed liegen dat de meeste mensen niet eens beseffen dat ze met een narcist te maken hebben, want ze lijken in de omgang zo “normaal”! Het zijn hele goede acteurs.

Pas als mensen zich tegen een narcist keren komen ze erachter dat ze met een gestoorde te maken hebben want dan valt de narcist door de mand. Ze flippen als ze mensen niet onder controle hebben en gaan dan dingen doen wat iedere logica te boven gaat van een normaal denkend mens. Prijs de narcist de hemel in en je hebt er een goede vriend aan. Heb je een keer commentaar of betrap je ze op leugens dan is de vriendschap over want een narcist houdt niet van kritiek en is dan diep beledigd! Eigenlijk moet je diep medelijden hebben met een narcist want ze zijn echt zielig omdat ze zelf in de overtuiging leven dat ze bij iedereen goed in de markt liggen en normaal overkomen. Hoewel de mensen in de directe en naaste omgeving (familie) weten dat de narcist gestoord is (we hebben bewijsmateriaal gezien) willen zij dat de narcist niet laten merken om de narcist niet te kwetsen, dus laten ze hem/haar in de waan, spelen het spelletje mee! Want een narcist die doorslaat kan een gevaar voor zichzelf en voor anderen zijn.Narcisme is een (zware) geestelijke persoonlijkheidsstoornis (ziekte) die moeilijk of niet te behandelen is en kunnen eindigen in een inrichting alwaar ze, indien mogelijk, behandeld moeten worden door mensen met veel ervaring, want beginnelingen winden ze zo om hun vinger met hun charmes.

Enkele intrigerende stukjes uit het manuscript “Mijn zusje doet gek” door Anna Laagland:

Dat mijn zusje een “eigen waarheid” heeft ondanks dat het niet strookt met de werkelijkheid.

‘Normaal zeg ik tegen mensen, ga nog eens proberen te praten met elkaar, maar dat had ik jou express niet
geadviseerd’

‘Weg blijven uit haar buurt’, adviseerde de psycholoog mij, als ze je alleen al zou zien, kan ze gefrustreerd raken en nieuwe dingen gaan bedenken om je het leven zuur te maken’

Want,’zegt de psycholoog, ‘zolang je zusje het idee heeft dat het niet goed gaat met jou, dan is ze gerust. Dan zal ze niet zo snel proberen je leven kapot te maken.

Zo ben ik er sinds kort achter dat ze dit niet alleen bij mij, maar met alles en iedereen in haar leven doet. Dat is nu juist kenmerkend voor haar stoornis, ze bedenkt voor zichzelf een waarheid, gaat deze zelf geloven en naar handelen. Aangezien ze zich ook nog eens verheven voelt boven alle andere mensen, vindt ze het normaal dat ze andere mensen kan kwetsen, manipuleren en strafbare feiten mag plegen, waar ik (en dus ook andere mensen) de dupe van ben geworden.
Ze ziet dit overigens niet als kwetsen, manipuleren of strafbare feiten, zij ziet het als dat ze juist gehandeld heeft en dat op een manier heeft gedaan die getolereerd word. Anders was zij wel op de vingers getikt of “gestraft” door een veroordeling. Daarbij speelt het een rol dat mensen met zo’n stoornis zich niet weten in te leven in de gevoelens van anderen en zich daardoor niet bewust zijn van het leed dat zij toebrengen.

Overlast van een narcist? Laat deze in de waan dat het effect heeft anders verzinnen ze weer iets doms.

Uitputting
De narcist zelf heeft nogal rare slaap gewoonten en waag het niet hem daar bij te storen. Een ander gunt de narcist daarin tegen geen moment rust. Ervaringsdeskundige bevestigen dat de narcist zelfs slaap als een vorm van misbruik gebruikt! Zo kan de narcist je met opzet wakker houden en bewust storen, als je net even ’n minuutje voor jezelf neemt. Juist als je moe bent, puur en alleen om je te verzwakken, om je uit te putten etc. Zodat je geen kracht meer hebt om weerstand te bieden!

Related Articles

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace