Over narcisten

RAT Gevallen

Rat Gevallen

ikbendebestex

Er zijn TWEE boeken.

Die gaan over Goden, althans, ze vinden dat zelf hun gedrag beziende. Het zijn geen mensen want ze staan ver boven ons. We zijn het met ze eens dat ze geen mensen zijn.  Anderen noemen ze narcisten. Wij noemen ze ratten.

narcisme, narcisten, narcist, prinsje, prinsesje, prinsen en prinsessen, narcistische persoonlijkheidsstoornis, NPS, NPD, psychopaten, psychopaat, psychopathie, rattig, misbruik, huiselijk geweld, psychische mishandeling, Borderline, Autisme, Schizofrenie, emotoneeel geweld, emotionele mishandeling, verwennen, liegen, pathologisch liegen, pathologische leugenaar, oplichten, oplichterij, oplichting, bedriegen, vreemdgaan, promiscuïteit, datingsites, daten, minnaar, lover, pesten en treiteren, psychische terreur, kindermishandeling, verwaarlozing, bedreiging, bedreigen, manipulatie, manipuleren,

BIZAR, GRIEZELIG, FEESTELIJK

Je kent ze waarschijnlijk wel…

Toch is er nergens tot in detail beschreven hoe ze te werk gaan.

Hoe ze op onze knoppen drukken.

Wélke knoppen dat van óns zijn.

 

Hoe ze ons en anderen manipuleren in onze relatie, op ons werk, op gerespecteerde universiteiten (ego’s) en in grote maatschappelijke organisaties (ego & euro’s).

 

Ratten zitten óveral!

En ze zijn destructief.

Het kan je (ex)partner zijn, je moeder, een collega, een hulpverlener. Denk niet dat je eraan ontkomt als je een goede opleiding hebt, of uit een ‘netjes’ milieu komt. Juist hoogopgeleiden vallen ten prooi aan deze bloedzuigende manipulators.

 

Wat moet je met een rat?

Hoe kom je er vanaf, maar beter nog, hoe voorkom je dat een rat te dichtbij jóu komt?

Hoe herken je een rat? Hoe krijg je hem of haar uit je hoofd? En hoe herstel je jezelf als je door één of zelfs meer ratten gebeten bent?

 

Heb je het gevoel dat van JOU het probleem gemaakt wordt na gebeten te zijn?  

 

Lees Ratgevallen, het ligt niet aan jou.

Vechtscheiding… of scheiden van een narcistische ex (rat)?

 

Als je een rat als ex hebt kun je je borst natmaken, dit gaat een verschrikkelijk gevecht worden. Wat jammer toch dat de hulpverlening denkt dat excessen door het toegenomen aantal ‘vechtscheidingen’ komen en dan met name door het co-ouderschap. Een toename van 20%? Dat kan kloppen, er is ook een extreme toename van rattengedrag want de narcist/rat is ‘entitled’ die vindt dat hij/zij RECHT HEEFT OP de kinderen, al het geld etc. Verder maakt het een rat geen moer uit de kinderen te gebruiken als wapen om de ex kapot te maken. Ooit gehoord van PAS?

 

Wat is er niet effectiever voor een rat dan diegenen te gebruiken die je lief en dierbaar zijn? Dit naast het jou diskwalificeren als ouder en je overal zwartmaken en voor ‘gek’, ‘hysterisch’, etc te verklaren ook bij de hulpverlening. De rat is gewetenloos, altijd uit op conflicten, denkt aan slechts één iemand: zichzelf!

 

Hoe lang duurt het nog voordat de slachtoffers van de narcistische ouder (andere ouder en de kinderen) gehoord worden en dat er niet het etiketje ‘vechtscheiding’ opgeplakt wordt? 3,

Vechten betekent: 2 schuldigen. Als één van de ouders, of zelfs beiden, een rat is, dan is er sprake van dader(s) en slachtoffer(s) en zijn de slachtoffers volkomen machteloos. Narcisme is per definitie machtsongelijkheid en psychisch geweld.

 

Helaas, narcisme, ratten, rattengedrag, de ratgevallen ze blijven ermee wegkomen mét hulp en gesteund door de hulpverlening die er massaal intrapt!  Het slachtoffer van de rat krijgt de schuld van de rat, de hulpverlening twijfelt want hoort ook de rat aan, het slachtoffer krijgt de schuld. Ondanks dat de hulpverlening zegt niet aan ‘waarheidsbevinding’ te doen. Laten ze dat eens een keertje wél doen!  De teller loopt op…

 

De rat is een ster in het omdraaien van feiten, een volleerd leugenaar (want hele leven al oefening) en ALTIJD is de RAT het… SLACHTOFFER!

Die rol speelt een rat oscarwaardig, en de echte slachtoffers die steeds verder in het nauw gedreven worden, worden gezien als hysterisch, labiel, gek en één van de vechters in de ‘vechtscheiding’. Zie hier hoe succesvol ratten zijn!

 

Ik moest dit even kwijt…                                                                                                            24-5-13

De RatMap over rattig misbruik geeft een overzicht van de werkwijzen van de rat (mindmap concept) wie door de rat gebruikt worden en hoe de lijntjes lopen. Voor mensen die niets snappen van narcisten en andere beesten (verzamelnaam: ratten m/v) en wat die aan destructie veroorzaken is dit misschien handig om uit te leggen wat er gaande is of was. De details weet je zelf wel.

 

Klik op het plaatje om de pdf (958 kb) te downloaden, de RatMap is op A3 in hoge resolutie en kan geprint worden.      

 

 

De RatMap

RATGEVALLEN 2.0…  het vervolg

Dit boek 2.0 is het vervolg op Ratgevallen en gaat over de gevolgen voor jou en de jouwen nadat één of meerdere ratten gangen gegraven hebben door je hoofd, hart en leven. Wat doe je met de verzwakte fundamenten, hoe voelt dat en waar kun je allemaal doorheen gaan voordat je besluit de regie over je leven weer terug te pakken? Lukt dat wel? En wat dan? Hoe verder?

Destructie als gevolg van ratten is vrij specifiek omdat het ingrijpt in je basis. Zowel in de manier waarop je jezelf ziet, als hoe anderen jou ervaren alsook je plek in de maatschappij. Wat zijn de gevolgen van je ‘nieuwe’ werkelijkheid?

Eén ding staat vast: je wordt nooit meer de persoon die je ooit was vóórdat je met de rat(ten) te maken kreeg. Je zult veranderen op emotioneel vlak, in hoe je met jezelf omgaat met betrekking tot je grenzen èn hoe je andere mensen beziet.

 

Er is een gat geslagen in je zelfvertrouwen, waaraan vóór de rat(ten) niks mankeerde en het vertrouwen in anderen wat moet je daarmee?  Ook blijf je nog een tijd kortsluiting houden als het gaat om wat jouw werkelijkheid nu echt was. Moet je daar iets mee doen?

Met het uitgraven van de ratten wordt er meer blootgelegd dan alleen maar hun verderfelijk destructieve knaagwerk aan allerlei fundamenten en verbindingen in ons en de maatschappij. Ook wij worden blootgelegd en graag zoeken we naar mogelijkheden om ratten de toegang tot ons te ontzeggen, liever nog, ze te ontmoedigen en best nog ze aan te moedigen hun werkterrein te verleggen naar zichzelf. Ratgevallen 2.0 laat mogelijke wegen zien.

 

Ratgevallen 2.0 is geschreven op basis van mails van lezers van Ratgevallen want er verandert veel in je leven als je de rat(ten) ontmaskerd hebt.  Het zijn heel specifieke dingen waar je tegenaan loopt. Het verstevigen van je fundamenten, het weten waar je zwakke plekken zitten die, hoe bizar ook, jou juist tot een echt mens maken, wordt besproken.

2.0 is confronterend, net als het eerste boek, pijn wordt niet uit de weg gegaan.  

 

Nu ligt alles bij jou, want je ziet dat je kunt kiezen.

 

 

2.0

De kracht van de DESTRUCTIE van de rat ligt in de context van het moment.

En dat moment is voorbij. Hoe moet je dit uitleggen aan iemand die het niet ervaren heeft?

Daar gaan de Ratgevallen over…

 

Voelen heeft geen woorden. Heeft denken woorden? Denk ik in taal? Of moet er dan weer een ratslag worden uitgehaald? Geen idee, ik wil er niet over nadenken of de woorden die ik hier opschrijf ook echt zo uit mijn hoofd naar mijn vingers gaan. Wat ik wel wil is dat ik in staat ben te reflecteren volgens een relatief betrouwbaar referentiekader zodat ik ongeveer weet waar ik sta, want iedereen ziet zijn/haar werkelijkheid vanuit de context van het… moment. En dát moment is nu óók alweer voorbij. Blijf je er achteraan rennen in de hoop controle over je leven te krijgen? Of sta je even stil om de boel eens te overzien vanuit de context van wie jij bent, los van de rat (en zijn/haar medestanders)? Tip: kijk niet langer naar de inhoud, kijk naar de vorm.

 

Over destructieve communicatie met de hulp van Gottman’s vier ruiters die een beetje verbouwd zijn. Over de overeenkomst tussen huwelijk en willekeurig welke andere relatie, over destructieve besturen en bestuurders die gebruikmaken van de rattige stokpaardjes.

Over zelf denken en eigen verantwoordelijkheid.

 

Klik op de cover hieronder om pdf te openen (2.4 Mb).

http://www.ratgevallen.nl/

Lees de website eens door

 

Related Articles

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace