Over narcisten

‘Verdachte doden Linda vaker veroordeeld voor geweld’

‘Verdachte doden Linda vaker veroordeeld voor geweld’


Ex-vrouw noemt J.F. een charmeur en manipulatief

© ANP/Facebook Fotomontage AD.

De man die zich dinsdagmiddag meldde bij de politie voor betrokkenheid bij de dood van Linda van der Giesen, J. F. uit Zevenbergen, is in het verleden vaker veroordeeld voor geweldsovertredingen. Dat bevestigt zijn ex-vrouw Jeske van den Boom. Het Openbaar Ministerie in Breda verwacht dat J. F. vrijdag wordt voorgeleid, aldus een woordvoerder.

Hoe vaak en waarvoor exact J. F. precies is veroordeeld, wil zijn ex-echtgenote niet kwijt. Ze bevestigde eerder dat zij en Linda bedreigd werden en aangifte hadden gedaan, maar zij waren niet de enigen. ,,Ik ken meerdere vrouwen. Niet persoonlijk, maar ik weet dat ze er zijn.” Een concreet aantal wil en kan Van den Boom niet zeggen, maar ze suggereert dat deze vrouwen niet op één hand te tellen zijn. ,,Hij is een charmeur en manipulatief. Hij weet precies hoe hij vrouwen om zijn vinger moet winden”, licht ze toe. ,,Maar wie hem beter leert kennen, ziet de waarheid. Een man die liegt en bedriegt, waar je niet gemakkelijk meer van af komt.”Het Openbaar Ministerie in Breda kan vanwege het lopende onderzoek naar F. niet reageren op de geweldsovertredingen van F., laat een woordvoerder weten.

Tattooshop weer open
Van den Boom zat maandagavond na de gewelddadige dood van Linda op uitdrukkelijk verzoek van de politie ondergedoken. Haar tattooshop ‘Duke’s Tattoo and Bodyart’ aan de Molenstraat in Zevenbergen ging uit veiligheidsoverwegingen op slot.

Inmiddels is de winkel, die ze op 20 juni opende, weer toegankelijk voor klanten. Ze baalt dat haar zaak in verband wordt gebracht met haar opgepakte ex-man. ,,Hij heeft niets, maar dan ook niets met mijn zaak te maken. Ik verzoek iedereen dan ook om gewoon langs te komen.”

‘Veel steun aan vrienden’
De eigenares, zelf ook moeder, wil vooral haar leven weer oppakken. ,,Ik heb ontzettend veel steun aan mijn vrienden. Ze zijn de hele tijd bij me.” De politie maakte woensdag bekend dat er een intern onderzoek komt naar de aangiftes die Van den Boom en Linda tegen F. hebben gedaan.

,,Daar heb ik niets over gehoord, ook vandaag heb ik helemaal niets van de politie vernomen”, verbaast Van den Boom zich. ,,Ik moest gisteren via de voicemail horen dat hij zich op het bureau had gemeld.”

Voorgeleid
Deze week volgt een besloten herdenkingsbijeenkomst voor het personeel waarin Linda, moeder van een 4-jarig zoontje, wordt herdacht. Ook bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is een online condoleanceregister geopend. Wanneer F. wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris, is nog niet duidelijk.

http://www.ad.nl/

Related Articles

Back to top button
Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace